Varukorg 0
Fri frakt på beställningar över 950 kr Snabba leveranser

”My friend”

Sri Lanka fd Ceylon är ett land som under perioden 1976-2009 haft stora påfrestningar och oroligheter pga inbördes kriget. Stridigheterna ledde till att landet fick många änkor som fick svårt att försörja sina familjer.  Under denna perioden så lämnades många barn bort för adoption, varav ca 3400st fick nya familjer i Sverige.  År 2004 så drabbades Sri lanka hårt av tsunamin där 30 000 människor omkom i landet.

Landet var mer eller mindre stängt under de över 30 åriga inbördeskriget från omvärlden med allt vad det innebär ekonomiskt och utvecklingsmässigt.

Men sedan freden 2009 så har det gjorts stora framsteg och standarden har förbättrats för många av befolkningen.

Även om det har hänt mycket så är förutsättningarna väldigt olika beroende på var i Sri lanka du bor samt dina familjeförhållanden.

Därför så skapades stiftelsen My friend- inspiring hope s för att kunna vara behjälplig för barn med sämre förutsättningar på olika sätt.

Olika projekt som My friend driver är:

  • Att ha som mål att det blir engelska undervisning i alla skolor
  • Studiestöd för barn med läs o skriv svårigheter
  • Sponsrat med fotbollskor till barn för att göra det möjligt att gå vidare i sin sportsträvan
  • Insamling av kläder
  • Måltidsprogram

Då vi på Tastefulstyle har ett nära samarbete med företag på Sri lanka så ser vi det som självklart att vi vill göra något för landets framtid , barnen . Så för varje beställning som köps på Tastefulstyle så kommer vi att bidra till deras projekt ” Engelska för alla ”.

Ditt köp gör skillnad!

Läs mer om My friend på : www.myfriend.lk